Wednesday, 30 September 2015

ADIK BABY

Assalamualaikum dunia...




Ntah kenapa untuk anak ke-2 ni saya tak nak publish gambar dekat media sosial. Sedikit sebanyak terpengaruh jugak lah dengan kenyataan2 yang orang duk share kat FB tu yang katanya jangan share gambar anak sebelum habis tempoh berpantang. Bukan ape..nak tak nak kena jugaklah ambil pusing coz ade jugak baik dan buruknye kan.. lagipun mase kaklong zahraa dulu lahir2 je ibu ngan abi dah post gambar, yer arr katenye anak 1st..dah la ibu abi TTC cukup2 2 tahun baru peknen tau..mane lah ibu abi tak eksaited..hehe,..sorry tau cyg,,,

kesudahannye..zahraa susah nak tidur malam...asal malam je nak berjaga..jenuh ibu abi nak dodoikan, tak cukup lagi dengan atuk nenek zahraa pun turut same bersusah payah berjaga malam gara2 zahraa x dapat tidur..tapi sebenarnya tu semua dah ditakdirkan dia nak berjaga malam, bukan ade kaitan sgt pun dgn kenyataan kat FB tu..cuma sesaje je ibu nye ni tak nak share lagi je..hihihi...tapi kalau ad yang whatsapp mintak nak tengok pic adik baby ni ibu bagi je..bukan nye nak berahsia sangat..

Oh ye entry kali ni nak umumkan nama adik baby je..kali ni tak ready awal2 nama baby..lepas 7 bulan baru start bincang dan pilih nama dengan hubby. Ade la 2-3 nama...simpan elok2 kat notes ipong..pstu dekat nak masuk 8 bulan tetiba je kena balik bersalin kat kampung gara2 arwah abah x sihat, terus terlupa untuk baea balik koleksi buku nama2 anak, kelam kabut dengan macam2 hal yang jadi..sampaikan hari ke-10 baru hubby g daftar nama adik baby kat JPN.

Nak pilih nama bukan main susah lagi...err actually susahnye nak pilih nama anak ni lebih2 lagi anak lelaki.. pada saya semua nama lelaki susah saya ni nk berkenan..kalau ada yang saya suka oun kebanyakannya dah diambil oleh rakan2 terdekat, rakan fb, blog dsn sedara mara. Sebolehnye saya tak nak ambil nma sama atau seakan sama dengan anak2 orang yang saya kenal tu..huhu..entahla... (tetiba rasa takut orang tu cakap kita tiru nama anak dia.....hahaa)...tapi tu la sesetengah orang tak pikir pun mcm ni kottt...

Bincang punya bincang..last2 hubby jugak yang finalize sama macam pilih nama zahraa dulu2, kata putus dari dia jugak,,, (tak bagi can langsung...)

Introducing our little khalifah's name..

Muhammad Haseef Azhraf
Yang terpuji; yang bijak; yang amat menyenangkan.

boleh panggil haseef je,..ataupun azhraf.. tapi azhraf tu kalau kami orang kelantan ni, last2 mesti orang akan panggil yah,, yahhh...xpun jerahhh.... (grr.....susah2 orang pilih nama tau) sebab tu sy biasakan panggil haseef (pronounce : hasif) simple je..dan yang paling penting maksudnya tu biarlah elok..

Semoga adik haseef akan jadi budak bijak pandai, dan sentiasa menyenangkan ibu abi seperti dengan kisah kelahirannya yang amat senang, alhamdulillah... :)

posted from Bloggeroid

4 comments:

Mila Hilas said...

suami sy pn x kasi uplod pic bb ke dua ni kat media sosial, tp klo ad kwn mtk kt wasap sy bg je. hehe..

sm mcm sy gak tgh cri nama gak ni, sshnya alahai nk plh..xnak sm ngn org2 tdkt jgk. hahaha. kita ni sm lah peel kan..ekeke..

arini baru masuk ari ke 7 berpantang..awak?

Aimi Muhamad said...

semoga haseef membesar menjadi anak yang soleh hendaknya.

Hamelia Hamid said...

Hehe Btl kan awk..hari ni sy dah masuk 19 hari... :)

azizah green line said...

inshaaAllah anak kedua nt pun xnak publish dulu gambar baby..hehe
hai baby hasif.. :) mama jijah panggil hasif tau.. azhraf tu payah nau sebut..hehe

About Us

We sell creative goods all over the internet. Welcome to our website, we hope you enjoy our products.

Labels

Popular Posts