Sunday, 23 August 2015

2nd PREGNANCY : ibu at 37weeks

Assalamualaikum dan hai..

Pejam celik dah masuk 37weeks saya mengandung. Oohhoo nervesss...
Nervess sangat2 kali ni.. Dengan bermacam2 dugaan yang perlu saya hadapi..
Yang paling utama ketiadaan suami di sisi..(nangis)..
Ntah la nanti macam mana..sempat ke tak dia balik untuk temankan saya bersalin kelak..
Kalau sempat..sempat lah..kalau tak..tak lah..tawakkal je lah..dengan keadaan kesihatan abah yang tak menentu...

Sesetengah orang mungkin beranggapan kali kedua ni lagi senang dan paling ok..sebab dah ada pengalaman..
Berbalik pada saya..kali kedua lah yang menakutkan saya..menggerunkan saya..sebab dah tahu sakitnya macam mana..huhu..kali pertama dulu..main redah je sebab tak dapat nak agak macamana rasanya sakit bersalin tu.. Tapi untuk anak kedua ni..MEMANG akan  merasai ketakutan itu...huhuhu..

Ya allah..permudahkanlah urusanku..
Permudahkan lah jalanku..
Berilah aku dan anakku keselamatan dan kesihatan...
Permudahkan lah urusan bersalin ku kelak...

Counting days....

Esok 23 ogos..temujanji klinik desa...
Lusa 24 ogos,,temujanji klinik kesihatan..jumpa doktor...hope semua baik2 sahaja....

Barang2 keperluan baby dah siap pack dalam bag dah.
Barang2 banyak recycle yang along dulu je...
Beli baju  baru je beberapa pasang untuk adik baby...sebab kebanyakan baju along baju orang kasi  so banyak yang ke pink pink kan...dan keperempuanannnn,..
Adik baby ni,,.gender nye masih diragui...so sebagai langkah keselamatan hanya warna2 biasa je yang dipilih....tapi tak kisah pun pasal jantina tu..kalau dapat boy.,.alhamdulillah sepasang...tp kalau gurrl..,alhamdulillah jugak...yang paling penting semoga ibu dan baby sihat2 ..dan dipermudahkan urusan bersalin nanti..insyaaallah....
Nama pilihan...pun tak finalize lagi...tapi dah ada jugak la satu dua nama tu..kali ni nak pilih nama yang senang nak sebut dan maksud yang elok..tak kisah la panjang atau pendek...

Cukuplah update serba ringkas kali ni...

Rabbi yassir,,,wala tua ssir,,rabbi tammin,,bil khoirrr,,,





2 comments:

azizah green line said...

moga Allah permudahkan urusan bersalin emi.. semoga selamat n sihat keduanya..

misz sheyla said...

semoga dipermudahkan segala urusan...

Copyright to Blog Hamelia Hamid
Designed by UMIESUEstudio 2016