Wednesday, 29 July 2015

IZZ ZAHRAA di kala mencecah usia 1 tahun 9 bulan

Dah lama rasanya tak update pasal anaknda sorang ni..
Hari ni sakit perut saya dibuatnye..
Babysitter whatsapp gambar along zahraa..

Tengah sapu karpet dengan penyapu lidi..siap bertuala lagi kat atas kepala!
Gelak sorang2 tadi kat pejabat.
Terus saya share kat whatsapp group family.. Semua adik beradik dok ikut gelak sama..

Mau taknye..dah macam mak nenek.. A.k.a mok wo (mok cik tuo) hahahaa...

Bs citer..dia selalu tengok Bs pakai tuala macam tu lepas mandi..pastu hari ni mintak bs pakaikan untuk dia sekali..

Dah pakai tu tak nak buang dah..marah lagi kalau tuala tu terjatuh..yer la kepala dia bukannye besar mana pun..tuala tu dah la besar sikit..

Siap pakai nampak penyapu lidi kat dapur, terus ambik penyapu lidi dan pegi sapu kat karpet..aduii...terlebih rajin anak dara sorang ni..kalau kat rumah pun dia memang dah selalu sangat nampak dia ambik penyapu kat dapur dan berlari2 ke ruang tamu nak sapu lantai..penyapu tu dah la besar panjang..


Baru2 ni sebelum raya ada kitorang berbuka kat pizza hut 1borneo...lepas tu g jalan2 kejap, masuk kedai Daiso, beli penyapu kecik untuk along zahraa..dan jugak kerusi kecik untuk duduk..bukan main happy lagi bila dapat penyapu tu..siap x bagi lagi ibu ngan abi ambik..






Melayan citer di atas kerusi kecik beli kat daiso (RM5 untuk setiap satu barang, tapi sekarang dah ada cas gst 20 sen kalau x silap) upin dan ipin, ABC SONGS, alif ba ta..frozen.. Huhu macam2..sebelah tu penyapu kesayangan.. Hihi..

Makin hari makin banyak gelagat2 lucu yang mencuit hati..dah la suka menyanyi..mulut die memang tak berhenti bercakap..ada je yang nak dibualkan..tak banyak ragam, senang nak urus..tak menyusahkan ibu, abi, umi dan abah..Alhamdulillah..syukur ke hadratMu ya Allah..sentiasa permudahkan urusan hambaMu ini..

2 comments:

InaYusoff said...

eh..
anak anak time gini memang minat penyapu kot..
hihi..

same je dengan mysafiyya..
pantang nampak kita menyapu..
dia pon sibuk ikot nak menyapu...

azizah green line said...

kihkih anakdara sunti ni..kemain.. rajin2 diri lagi ye syg..leh cikjijah buat menantu...

Copyright to Blog Hamelia Hamid
Designed by UMIESUEstudio 2016