Tuesday, 9 June 2015

SHOPPING SEBELUM BALIK KAMPUNG




Selalunya, sebelum balik kampung kiteorang boleh dikatakan wajib akan bersyoping dulu ape-ape untuk dijadikan buah tangan buat family kesayangan di kampung. Ye lah balik pun bukannye tiap2 bulan. Paling kurang 5 @ 6 bulan baru la balik. Sekali sekala belikan buah tangan buat mereka apa salahnya kan.




1. Ikan Yu [faveret abah]
2. Kepala ikan
3. Udang 
4. Keronsang [yang ni kakak kirim]
5. Kain batik Songket Ratu - ku berkenan corak batik ni, untuk dijadikan hadiah buat mak dan MIL.

Tiada dalam gambar :-
gelang pandora untuk anak saudara hubby - Nurul Anati Khalis. Comel. Nanti saya share pic nye next time...hehe
 2 set Bag kecik (wrislet ke orang panggil?) yang ada 3 saiz. [sedara hubby kirim dan satu set lagi untuk dijadikan cenderahati]

  barang-barang yang dibeli kali ni tak berapa banyak seperti sebelum ni. (Bajet terhad coz balik sebelum gaji, dah la bulan ni lari bajet sikit coz ade buat bayaran deposit rumah pertamaku..huuhu..sob..sob..sobb) ... Lagipun selalunya sebelum ni kalau balik kampung memang wajib beli ape2 untuk semua family sebagai cenderahati...kirenye kali ni je la tak beli banyak barang.. 

P/s : insyaallah kalau ada masa free saya share macam mana cara saya packing ikan dan seafood bawa balik naik flight ye.. :)

Tak sabarrrrr....semoga selamat sampai ke kampung halaman..insyaallah

2 comments:

Ibu Dilah said...

waa.. seronoknya nak balik kg... bila jarang balik mmg kite rasa nak belikan something utk family kan.. lagi2 barang yg susah dpt di tempat diorg.. selamat bercuti dearrr...

azizah green line said...

samalah dulu..kemain shooping mutiara,brooch..nak2 nk dekat raya..siap jual lagi..hehe

About Us

We sell creative goods all over the internet. Welcome to our website, we hope you enjoy our products.

Labels

Popular Posts