Saturday, 20 June 2015

SALAM RAMADHAN

Alhamdulillah dah masuk hari ke-3 kita berpuasa. Baru sempat nak update blog. Daku kat kampung sekarang ni, tengah menikmati quality time dengan kedua2 belah keluarga kesayanganku. 

Tinggal beberapa hari je lagi saki baki cuti. Khamis ni dah kena balik KK. Nyesal pulak tak ambik cuti sepanjang yang boleh (banyak cantik) hihi..

Alhamdulillah setakat ni saya boleh puasa, harap2 nanti dah start kerja pun boleh puasa penuh. Sayang pulak kalau tinggal puasa. Nak mengganti balik tu yang malas. Tapi tu lah. Kalau cuti2 ni boleh lagi saya tumpang tidur kalau zahraa tidur. Lagipun tengah cuti camni bukannye banyak keje, rehat je memanjang. Tapi bila dah start keje,? Tak kan nak membuta kat pejabat pulak? Huhu.

Kerinduan dan rasa mengidam dah ku realisasikan. Alhamdulillah dah makan hampir kesemua makanan dan minuman yang saya mahu.


Menu berbuka petang semalam. Kat rumah atuk nenek sebelah hubby di kg salor. Meriah sangat2 dengan hampir separuh ahli keluarga belah tok cik salor yang join sekali. Yang tak join kebanyakan family yang duduk kat negeri luar dan jugak yang agak jauh dari rumah tok cik (daerah lain). Dah jadi rutin tahunan keluarga belah hubby., wajib ada gathering macam ni, tak kisah bulan puasa atau tak. Ikatan keleluargaan ini yang sangat2 rapat. Sama juga dengan family atuk nenek hubby yang satu lagi (belah tok mek kg aur duri)..sama juga meriahnya - tak sempat pegi lagi) 



My little big girl. Kak long yaya @ kakak. Sampai je umah tok cik, terus berlari2 dengan sepupu2 nya anati dan ammar. sampaikan terjatuh sebab licin air hujan yang 'tiris' melalui siling yang bocor. Menangis kejap lepas tu sambung main lagi.

"Salam ramadhan al-mubarak..kosong-kosong"





1 comment:

azizah green line said...

salam ramadan emi n zahra!

About Us

We sell creative goods all over the internet. Welcome to our website, we hope you enjoy our products.

Labels

Popular Posts