Monday, 18 May 2015

PANGGILAN DARIPADA PEMUNGUT HUTANG

Kat pejabat saya ni kan..
Hari-hari masuk panggilan luar..
Cari orang-orang yang same..
Jenuh nak menjawabnye..[selalunya saya mengelat untuk menjawab panggilan telefon tu, tapi terkadang kena jugak time saya je yang ada n  terpaksa jawab]
Dapat caller yang jenis bersopan tak pe lah jugak..
Ni..macam kita pulak yang berhutang ngan die.

Pastu lagi satu hal,
Si tuan badan bukan nak selesaikan masalah tu..
Pelik betul ngan sesetengah orang macam tu..
Time berhutang pandai, time nak membayarnye...
Wallahualam..

Last sekali menyusahkan orang yang tak berkenaan..
Kekadang time saya geram tu...ade jugak saya bertegas sikit..
'kalau bukan urusan rasmi tak boleh call sini ye Encik, cik..,' -sebab dah selalu sangat call, kekadang dalam sehari dalam 3-4 kali tau. Kena pulak time tu saya je yang ada kat pejabat...mane tak angin..nak kena ulang alik g jawab call orang yang sama..Tanya soalan yang sama,..cari orang2 yang sama...grrrr...Macam tak faham2...orang dah explain berkali2 dah..
Tapi still call jugak..

Bayangkan, bunyi je telefon tu...laju je orang pegi angkat gagang.
Tup2 dapat call macam tu..
Menyusahkan orang..
Kalau urusan rasmi n penting2 tak pe lah jugak..
Ni betul2 personal..
Kalau unit lama saya dulu lagi lah..memang keje kena jawab call je..
Laaagi banyak dapat call yang tak penting..
Macam2 hal yang tak penting pun...semua nak call pejabat...


PIC kredit to : Blog PAUHatsul




p/s : Bila lah pejabat ni nak naiktaraf sistem operator la agaknye..hope dapat kurangkan bebanan staf2 lain nak menjawab panggilan2 yang tak penting...huhu..



3 comments:

Mila Hilas said...

ish stress nye mcm tu.org berkenaan xde rasa malu ke smpi hutang bwk ke opis?

azizah green line said...

xsuka jwb panggilan tepon lau bukan hal2 kerja..ingat kita ni operator agaknya

zana fahmi said...

Assalammualaikum Hamelia. Maaf kakpb lewat balas kunjungan. Terima kasih sudi jd teman kakpb. Oh ye, takziah dgn permergian ibu saudara tu.

Hamelia, bnyk sabar dlm hidup ni terutama mereka yg berkerjaya. Elakkan stress, kang tak pasal2 org lain punya hutang, awak pulak masuk hospital...haha.

Copyright to Blog Hamelia Hamid
Designed by UMIESUEstudio 2016