Thursday, 13 November 2014

KENAPA SUKA SHOPPING ONLINE?

bila dah tak de kerja [petang tadi punya cerita]

daku...

ter...





mih...mih..mih...

tapi tak seberapa je pon..
tu pun atas belas ihsan husband saya
[thanks sayang ...i lebiuu]
..kalau nak harapkan duit saya sendiri..memang tak lah..
walaupun kecil nilainya..saya tetap 'sayang' tuk belanjakannye[atas kehendak peribadi].
hihihi..

tapi if belikan barang tuk zahraa, saya sanggup je belanja,,
pelik jugak. huhu..





pic : google

Seronok kan..bila shopping online ni...
bila barang sampai, rasa happy nye..macam ada orang bagi hadiah kat kita..


pic : google


Saya sebenarnya jarang shopping online. Kadang-kadang je. mengikut keperluan. tak de lah sampai setiap minggu ade je barang saya yang sampai. Nak jumpa sebulan sekali pun susah. Tak ada keperluan sangat. Terbeli yang terasa nak beli je. haha. boleh ke camtu? kirenye saya ni dalam kategori jenis orang yang bukan suka beli online sangat la..

Ada orang pernah tanya saya, kenapa orang suka beli melalui online?
Jawapan saya senang je. 
Senang, tak payah keluarkan tenaga, masa, dan kos pengangkutan untuk membeli secara online.

bukak website, pilih, bayar, tunggu je barang tu sampai. 

Tak payah nak bersusah payah ke kedai lagi..

Tetapi ada jugak sesetengah barang, yang kita perlu check sendiri depan mata, barulah berpuas hati..

Atas pandangan masing-masing jugak lah kan..

Ada orang..sambil jalan2 ...terus beli..

=]


tak sabar jugak nak tunggu 'barang' saya sampai...

surpriseeee




p/s : jom share kenapa korang suka shopping online..







3 comments:

ziezah.com said...

suka sangat shooping online!
mmg mudah pilih..n bayar..

tapi paling benci poslaju KK!! sbb bila barang sampai xpernah telefon cakap brg dah sampai! n bila tgk kat tracking kata adress not found! grrrr sakitnya hati..

dah la nak g poslaju kk tu susah..xde parking..lama tggu brg dapat..

eamy milea said...

Tu la pasal, bnyk gak dpt komplen cmtu..tp stkt ni emi ok lagi la cz guna alamat pejabat..senang je dapat barang tp kwn yg slalu pakai alamat rumah mmg cm gitu jgk la mslhnye huhu

Sheila Mutalib said...

Saya pun suka sangat shopping online ni. Esp lazada dan qoo10.. sbbnya sheila boleh dapat komisyen dari jumlah yg sheila shoopping tu. Caranya senang je. Korang register kat shopback, then buat pembelian dari link kat situ, automatik korang akan dapat komisyen. Best tu!!! Korang bolwh register kat sini ->>> https://www.shopback.my/?raf=FjV85E... jangan lupa masukkan email sheila as referred (sheilamutalib@yahoo.com) , nanti boleh dapat bonus rm5 dan tambah lagi bonus rm7 lepas korang buat 1 pembelian. Dah dapat rm12.. mudah kan!!. Kalau x masukkan email sheila, korang tak boleh dapat bonus rm12 tu taw...

Copyright to Blog Hamelia Hamid
Designed by UMIESUEstudio 2016