Tuesday, 28 October 2014

BIHUN SUP TULANG RUSA @ PAYAU

Assalamualaikum & hai,

Selamat malam. Sekadar berkongsi santapan hari ini. Bihun sup tulang rusa @ dalam loghat sabahan dipanggil PAYAU. Bukan "payau" air  tu ye. =]
-dengan tulang2 sekali aku letak dalam pinggan, Nak sedut lemak2 kat dalam tu hihihi-

*tulang rusa, saya beli dengan harga rM10.00 sekilo dengan seorang kenalan.

Saya masak sup. Kebetulan ada bihun, terus terlintas untuk buat bihun celup @ bihun sup. Tapi saya sediakan ala2 nasi air kelate, iaitu ada telur rebus, set nasi air (serbuk lada siam, bawang putih goreng tumbuk, dan ikan bilis). Tapi saya sertakan sekali sambal kicap, pemberian rakan saya baru2 ni. Sedap & pedas!

Alhamdulillah syukur nikmat yang Kau berikan.


2 comments:

Allene said...

wow... nampak sedap

ziezah.com said...

nampak macam sedap.. tp xpernah makan daging rusa

Copyright to Blog Hamelia Hamid
Designed by UMIESUEstudio 2016