Friday, 10 October 2014

BAJET 2015 : AKU TAK PERNAH DAPAT BR1M

Hari ni hari pembentangan Bajet 2015. 
sepanjang aku kerja dengan government aku tak pernah lagi merasa duit BR1M tu.
Tapi aku tetap bersyukur, at least abah aku, abah mertua aku..ngan kakak² aku dapat.
Dapatlah meringankan beban diorang. Walaupun bukan aku dan matshah yang dapat. Dah tumpang happy je yang mampu.

Terima kasih PM. #najibrazak [nak hash tag jugak ko!!!!]


Aku cuba untuk ikhlas, tapi mampu ke aku nak ikhlas...? dengan kos makin meningkat..semua benda mahal..dah la duduk di negeri orang, jauh dengan family. Harap² adalah pemimpin yang boleh faham jiwa masayarakat ni. :(

Terkadang, terasa jugak. Tapi bersyukur dan bertawakkal sajalah kepadaNya. Bila dah berserah keseluruhan padaNya, insyaallah jiwa tenang..n sentiasa rasa cukup dengan rezeki yang sedia ada..

Harap² lah ada berita gembira buat kita semua..

3 comments:

Allene said...

dulu org lebih susah.. tp ada je orang tak susah amik kesempatan.. uhuhuh

azizah :) said...

pernah sekali dpt tahun 2011.. masa tu baru kawen..pastu tahun2 seterus xdapat dah..haha

Anonymous said...

Aku xpenah ada gaji umur dah 30 pastu xlayak diaorg ckp.

Copyright to Blog Hamelia Hamid
Designed by UMIESUEstudio 2016