Tuesday, 23 September 2014

Update ios 8.0 dan kisah bil air aku


Tugasan hari ini, update ios 8.0..Sebenarnya dari semalam lagi aku try update..tapi ntah kenapa line internet cam siput je..slow memanjang..matshah punya dia dah update hari first ios 8.0 launching lagi..laju kata nya..not bad lah..ada feedback cakap ok..dan ada jugak kata tak ok..phone cepat panas lah..mcm2 jugak.tapi aku still prefer untuk update..coz kalau x update kang last2 kna update jugak..n yg paling penting nak cuba sesuatu yang baru hihi..

Aku off day ni..semalam pun off..lately busy memanjang,..nak kemas rumah pun tak sempat..semalam dah sapu & mop seluruh rumah..tu pun pukul berapa baru start wat keje tu..lepas bangun dari tidur yg ntah berapa kali bersambung2..lepas matshah g keje..sambung tidur lagi dengan si mek zara..dak comel tu suka lah kalau aku tak keje..mengempeng je keje nye..hihi..time ni lah nak manja2 ngan anak ye tak?

Hari ni matshah ada keje kat Kampus INTAN..so dia halfday..petang ni kalau tak hujan boleh lah bawak zahraa jalan2..kesian dia asyik memerap je kat rumah.,siang hari pun keluar pegi rumah pengasuh je..huhu..emm pagi tadi aku bawak zahraa pegi beli nasi lemak kat cafe dalam ni..jalan kaki je pun..sempat aku letak dia kat atas buaian..n buat2 macam ayun dia ..happy dia..tapi kejap je..petang kang nak bawak lagi hehe...

sambil tu aku bawak skali bil air, ingat nak g bayar kat Management Centre @ MC..tapi staff situ cakap bil air aku ada tertunggak sebanyak RM20.00..katanya last aku bayar tahun lepas..ehh..biar betul? Tapi siyes aku lupa haha.dah bil air aku tu ntah knape jadi rm5 je untuk tiap 3 bulan ( kawasan aku tinggal ni bil air di kira setiap 3 bulan) ..balik rumah aku cek memang betul pun ada lagi bil2 yg aku tak bayar..huhu..nasib baik aku tak mengamuk tak tentu pasal tadi mihmihmih.tadi aku cakap "ooh yeke..nanti sy balik semak dgn husband sy dulu ye ..takut dia lupa bayar" - actually aku yang lupa bayarr..huahuahua..

Tapi yang masih jadi kemusykilan aku tu..kenapa bil air aku semurah tu? Adekah aku tak basuh kain baju? Atau aku tak mandi? Haha mengon..! Aku dah pernah tanya staff kat situ suatu ketika dulu..kenapa bil air aku banyak tu je? Dia cakap ape.."betul la miss..bacaan tu.." Aikk..macam nak marah kat aku pulak sebab tanye banyak soalan..hmm lepas tu aku dah malas nak tanya lebih2..suke ati korang lah..sape suruh tak cek meter air tu betul ke tidak? Dah tu aku dengar cite ada yang bil sama macam bil aku, and ada jugak yang bil melambung tinggi..aduh kesian! 

Ok..aku nak kemaskini bil2 ngan resit2 belanja aku ni jap..dah lama sangat tak update..berterabur dah semua..(bizi katekan..kalah YB gitu hahaha)..


Sebelum tu nak kemas menan zahraa..
Nah tengok..kemain lagi bersepahnya..hehe














2 comments:

azizah :) said...

murah nya la kan..
rumah jijah sini 3bulan sekali bil air sampai.. pon murah gak..hehe

Allene said...

klu isi rumah tak ramai.. air mmg jimat...

entry terkini...Makan je kerja aku ni!!!

About Us

We sell creative goods all over the internet. Welcome to our website, we hope you enjoy our products.

Labels

Popular Posts