Tuesday, 30 September 2014

SUAMI CARI PEREMPUAN LAIN

Assalamualaikum & hai readers.


Gatal Gila laki tu, si pempuan tu pon sama, sexy!


Abaikan 'no service' kat HP aku tu, dalam bilik xde line Digi..huhu

Aku terbaca post ni ada orang post kat dalam satu group mommies. hmm..nak salahkan siapa? lelaki or perempuan? 


Tak kisah la..salah sape pun, benda...kalau dh nak jadi ..ade2 je lah penyebabnye kan? Tapi boleh dijadikan panduan dan iktibar...buat kita semua.. Jom sama2 kita muhasabah diri sendiri..apa lagi kekurangana yang perlu kita atasi dalam hidup berumahtangga ni..Aku terjumpa satu entry kat blog BTMARI.. Thanks for sharing...[aku tempekkan kat sini...supaya aku pun boleh baca lagi for the next time]..

KENALI 7C


CABAR 

Isteri ni kalau bergaduh dengan suami mulalah kata "Kalau awak berani cubalah [cabar suami cari perempuan lain]!" Dr Fadillah kata JANGAN CABAR SUAMI ... nanti suami buat betul-betul isteri juga yang putih mata 

CABUL 

Perbuatan dan kata2 isteri yang tidak sopan (isteri hilang sifat malu) seperti keluarkan kata2 yang tidak baik pada mertua ... 

CELUPAR 

Celupar ni suku-sakat cabul juga. Isteri selalu cakap yang kotor, mungkin kadang2 terlepas cakap ... 

COMOT 

Isteri bila nak keluar rumah saja barulah nak comel berhias tapi kat rumah comot. ... Ada isteri kata - mekap untuk suami, .... tapi kat rumah tak mekap pun ... 

CEMBURU 

Suami lemas kalau isteri cemburu berlebih-lebihan ... sikit2 dok telefon suami kat opis. Suami baru balik kerja dah kita tanya macam-macam. Suami balik lewat overtime dah syak yang bukan2 ... 

CEREWET 

Suami tak suka bila isteri cerewet tak bertempat 

CINCAI 

Buat kerja rumah cincai, masak cincai, kemas rumah cincai, jaga anak cincai ... Dr Fadillah kata suami paling benci bila isteri cincai jaga anak ... anak dah masuk longkang tapi mak dok lepak depan tv lagi ...

"7C ni lambang keperibadian muslimah yang lemah akhlaknya ... Berpelajaran tinggi hingga ke PhD pun...belum tentu tinggi akhlaknya. Tapi kita ni insan yg mudah lupa dan lalai ... ada masa2 tertentu, mungkin juga kerana sifat suami dan keadaan sekeliling yang buat kita mempunyai salah satu ciri2 7C tu .... " - By: Ustaz Nasir


Credit to : Blog BTMARI


5 comments:

Chekgu Azrine said...

lelaki memang banyak alasan kalau dia berkenan kat orang lain...

InaYusoff said...

alamak!
ada la dua or tiga C kat situ.. ;p

COMOT especially nyee..

dalam dok jaga anak n masak tuk suami..lupe plak nak wangi2 sambot suami balik keje..eh bukan lupe..tapi tak sempat... :(

takot la pulak...

Allene said...

fuhhh... tarik nasaf dalam2 ni....

seriously 7c tu mmg btul. sbb tu aku mmg jaga selagi termampu. ada gak bila bini dah buat semua laki menggatalkan.
mmg dasar la...

entry terkini...Kenapa Homeopathy yang menjadi pilihan???

azizah :) said...

7C tu mmg betul.. haihh kalau kat tempat kita xtau la kan.. Nauzubillah jaga la suami baik2

Kenari Putih said...

Suami ni kalo nak isteri best, suami pon kena best jgk... 2-2 kena sama2 tip top.. tapi kalau suami jenis gatal mmg patut isteri ngamok je...

About Us

We sell creative goods all over the internet. Welcome to our website, we hope you enjoy our products.

Labels

Popular Posts