Wednesday, 17 September 2014

APA ADA DALAM BEG KERJA AKU?

Assalamualaikum & hai,

Jom share ape yang korang selalu bawak ke pejabat?

Ni aku punye..tersangat simple. Disebabkan aku keje pakai uniform, dan aku jugak jenis yang tak pandai nak bergaya sangat...so benda2 yg aku bawak hari2..tak seberape je la.. :) 

1) bag merah
2) wallet
3) bag mekap kecil
4) set kain telekung travel



Kain telekung travel - senang nak solat kat aras aku, coz kekadang aku banyak kerja..time rehat pun kekadang aku malas nak turun bawah.jadi aku solat je kat bilik stor.coz sejadah pun ade kat sana..


Ni bag yang aku selalu pakai..senang nak galas if tumpang matcah naik moto g keje.bag ni ada dwi-function..boleh sandang je kat bahu,dan jugak galas.beg ni dah lame jugak la aku bli, kalau xsilap tahun 2012, kat pasar malam depan pasar philipine kat KK tu je..kalau x silap aku rm20 lepas tawar menawar..tapj still ok sampai sekarang.. :) .

So 4 barang tu aku letak je dalam bag comel ni hehe



Ni pulak bag alatulis, pencil case lah kan..tapi macam2 jugak aku boleh isi dalam tu sebab bag ni panjang. Aku isi power bank kecik, kabel charger HP, pen, handphone,..kertas kat dalam tu adelah sampul duit collection..letak kejap kat situ..hehe.

Oh ye bag ni aku beli kat kedai 100% Mega Store, RM1.80 je. Murah kan? Aku suke...aku suke.. :)


 Last but not least..bag mekap yang sama gak aku beli sekali dengan bag alatulis tu. Yang ni RM2.80 je..hihi..macam x caya pun ade gak..comel dan murah..:) 


Tengok..muat2 je barang2 mekap yg aku selalu bawak dalam bag..hihi..dalam tu aku selalu bawak:- bedak yg dah ade foundation, eye liner n lip balm(aku suke pakai yg magic color tu je..coz x de la nampak meriah sangat) hehe..pastu tisu dan gula2 fresh mint..

Ni pandangan depan bag mekap comel aku tu.

Kadang2 aku g keje bawak handbag yang APMM issue. Warna hitam. Nanti la kalau rajin kang aku upload gambar kat entry lain pulak..pastu kadang2 jgk aku nak senang aku campak2 je dalam bag sekolah aku kaler purple..hihi..bag tu senang je nak galas.tapi nampak cam budak sekolah..

Pendek kata 3 bag ni je la aku rajin gilir2 bawak g keje..kalao rajin sikit aku tukar handbag yang agak "jangok" sikit untuk hari jumaat coz tiap hari jumaat kitorang kena berpakaian planters..berbaju kurung dan lelaki berbaju kemeja..

Bag "jangok" tu ade..cuma aku je yang tak berapa rajin nak tukar2 bag..[malas] hehe

..thanks for reading.. :)

P/s : jangok - loghat kelantan..jangok means :- lawa..cantik..menarik..berseri2..(mcm mak datin) hehehehe

4 comments:

Allene said...

amboi.. kemas nya bag.. klu lin, tonggang langgang semuanya...
entry terkini...progress diet

eamy milea said...

Buat camni baru x bersepah lin..sblm bli bag2 kecik tu mmg bsepah sgt huhu

azizah :) said...

xde beg kerja.. kat poket je ada pen,cop.. sebelah lg nset n dompet. wakakaka :p

Ummu Athiyah Ismail said...

memang kemas jer tersimpan kat dlm henbeg...nice :)

Copyright to Blog Hamelia Hamid
Designed by UMIESUEstudio 2016