Friday, 29 August 2014

SEMAKAN KEPUTUSAN TEMUDUGA - PENOLONG PEGAWAI LATIHAN VOKASIONAL GRED J29 (KEJURUTERAAN ELEKTRONIK)

Assalamualaikum dan selamat pagi,

Alhamdulillah syukur ke hadrat Illahi kerana kita masih lagi bernafas di pagi Jumaat yang mulia ini.HAri ni dah boleh semak keputusan temuduga yang aku hadir bulan Jun baru-baru ni. Dan keputusannya adalah seperti yang dijangka. Tidak syak lagi.....



DUKACITA anda tidak berjaya dalam urusan ini. sobbss..sobbs...sobbss... [sedih itu tetap ada]

memang aku dah agak dah, masa interview haritu pun penemuduga tu macam dah bagi hint dah dekat aku coz diorang nak pakai sikit je. Calon lain pun sama jugak ade yang dah bagitau kiteorang awal² lagi benda yang sama. So haruslah diorang pilih yang betul² berkelayakan, fresh graduate, tak kan nak pilih orang yang tak fresh cam aku ni muahahahhahhaaaa

Nah tengok statistik yang SPA bagi, boleh nampak sendiri betapa tipis nye peluang nak dapat tu..Persaingan yang sengit. tapi aku tetap bersyukur, sekurang²nya aku dah terpilih untuk dipanggil temuduga [dari tak terpilih langsung tu...huhuhu]




See? Susah nya nak kerja kerajaan sekarang ni. So kepada sesiapa yang masih belum dapat rezeki kerja ngan gov tu diharapkan bersabar, dan jangan putus asa untuk mencuba. Yang dah dapat pun [walaupun jawatan tu tak setanding dengan sijil yang ko ade]  baik ko terima je coz kalau ko tolak, ko dah rugi sangat² coz berduyun² lagi graduate yang masih menunggu untuk kerja ngan gov.

p/s : Alhamdulillah tetap bersyukur dengan rezeki yang sedia ada. :)








5 comments:

InaYusoff said...

takpe..
atleast cuba..
dan ada pengalaman interview tuu...

insyaALLAH..
ada rezeki lepas ni..
:)

NURULHANAN said...

insyaallah ada rezeki lain kali..

♥ Mrs. Secretary ♥ said...

Maybe belum rezeki awak lagi..jgn putus asa k..

azizah :) said...

keje yg sekarang pon dah ok kan yunk.. apa2 inshaaAllah ada rezeki yg lain nanti

amani marissa said...

alhamdulillah haritu berjaya jadi calon simpanan. 23.3 hrtu dpt surat berjaya n ngh tunggu surat pggl lapor diri

Copyright to Blog Hamelia Hamid
Designed by UMIESUEstudio 2016