Tuesday, 29 July 2014

Monopod dan powerbank


Ni monopod kiteorang..Benda wajib ade lah kot wat mase sekarang? (Semua orang dah ade kan ..) tapi tak wajib pon, sajr aku je cakap wajib tu hihi..

Ye arrr..kalau dulu-dulu kan time nak ambik gambar mesti kalut nak cari orang tolong snap kan..pastu tukang posing, kemain lagi posing nye. Si tukang kameraman..punya lah stress sebab kena jadi jurugambar tak bertauliah..hihi

Tapi, sebenarnye aku malu weh nak pakai bende alah ni bila kat khalayak ramai (nak2 depan orang yg tak dikenali.) kih kih kih. Rasa macam orang sekeliling duk tengok semacam je pastu tiba-tiba je Perasan/koya/poyo pun ade hak hak hak. Adik lelaki aku cakap kat tempat dia study (shah alam) ramai bapok-bapok (pondan) yang suka pakai monopod ni untuk ber 'selfie'..

Monopod ni beli kat china, adik ipar aku yang tolong belikan...kirim kat member dia..harga RM70..termasuk blutooth shutter..yang pakai bateri solar..(tak payah cas2 lagi) (katanyaaa)..so tak payah nak set timer just tekan je butang yang ada tu mengikut jenis telefon pintar dan juga aplikasi yang kita pakai..pastu dapat jugak bag shutter yg kecik tu & postage. Berbaloi lah kot..? Pastu kiteorang beli sekali powerbank pineng, PN-929 ...15000 MAh..harga RM80..ok sesangat lah kot??  :) sebab kalau tak silap aku kalau pBank yang 15000mah (pineng brand) harga dia dalam rm120 kot..?

Padahal sama je..original jugak ni...taaaapiiiii.......??
Tapi tak tau la jugak kan? Haha - minyak jauh la dari rosak tu huhuhu...



Bila ada Powerbank ni tersangat2 lah membantu..nak2 bila musim perayaan ni, dengan jadual full nye..mana nak sempat dah nak mengecas je..(bizi mengalahkan YB) hihihi..

Adoii tetibe pulak citer pasal dua bende ni..pasal raya bila pulak aku nak update? Biziiii bizii bizii huhuhu



Ps.. :- kerje makan..makan ..makan..aduh gemok la aku kali ni












3 comments:

Aty_Fared said...

cakap pasal malu nak pakai monopod tu.. samaaaaa.... hahaha.. ada jer..siap jual lagi ni ha.. tapi sendiri pon tak nak pakai.. kalau orang punye tumpang2 bergambar tak per.. heheh

eamy milea said...

@aty_fared : malu kan? Hihi tapi kalau orang ajak berselfie laju je join hohihihihi

azizah :) said...

monopod takde..hehe tp powerbank tu memang berguna masa2 raya kan.. sama powerbank kita :)

Copyright to Blog Hamelia Hamid
Designed by UMIESUEstudio 2016