Wednesday, 6 August 2014

Happy babywearing di zon bebas cukai rantau panjang, kelantan


Zahraa yang tengah mengantuk nak tido..tangan kanan dia kat dalam tengah main3 kat baju aku hehe..

[Lokasi : zon bebas cukai rantau panjang, kelantan.

Tarikh : 6 ogos 2014

Masa : 12.30 tengahari (syukur cuaca baik)

Material babywearing : SSC patapum]


Assalamualaikum,

Hai korang..tengah kerja ke? Aku masih dalam mood cuti raya..hehe..hari ni aku ikut hubby dan MIL jalan-jalan kat rantau panjang. Hari ahad haritu dah plan nak singgah kejap lepas balik dari Jeli, tapi tengok2 dah lewat, kedai pun dah habis tutup..

Aku tak ada beli apa pun sangat..just beli sticker binatang2 comel n patung upin ipin untuk zahraa pastu bli toto narita je untuk kawan aku. Hubby pun sama tak beli ape. Ntah la tak ada yang terdetik di hati aku ni untuk beli..semua dah ada..tapi..aku terliur je kat pinggan mangkuk correlle tu..hihi..tapi aku dah tak de bajet sobb sobb sobbb....boleh beli tapi kena cut lah kat mana2 bajet aku nanti hihihi...xmahu lh beli lagipun dah cukup dah yang mana ada kat umah tu untuk makan minum..berlebih2 lagi dah hahaha..kalau ikutkan nafsu syaitonn ni semua benda aku nak beli kan? hahahahaha...

Lepas teman MIL beli pinggan, kiteorang jalan2 dekat kedai2 berdekatan..tak ada yang menarik sangat pun bagi kiteorang yang dah selalu ke sana..kalau orang luar mungkinlah terasa eksaited nye kan? Macam aku pernah baca kat blog aty aku bukan bidadari (sorry nak tag tapi x reti coz pakai handphone je)..seronok je tengok dia datang ke sini.. :)

Eh ada lah yang menarikkk..

Haha

Kiteorang tak kan pernah missed untuk beli satay lok ching (satay ikan) dan jugak mee celup kat gerai sebelah mydin.. Selalunya makan je kat situ..pekena pulak dengan teh beng pekat..auuuucchh sedaknyoooo...tapi hari ni kiteorang just tapau je coZ MIL berpuasa enam 6...
Satay lok ching...mee celup x leh nak capture lagi coz ada jauh sikit dari seat aku huhu..ni wat entry sambil BF zahraa..

Budak baru bangun tido terkejut bila tengok ada kawan dia hehe..


2 comments:

azizah :) said...

lama tak g kelantan rantau panjang ni.. brg murah2 kan.. rambang mata

Aty_Fared said...

bsh shoping kat sini :)

Copyright to Blog Hamelia Hamid
Designed by UMIESUEstudio 2016