Thursday, 17 July 2014

Poney Sales (1borneo)

Assalamualaikum & salam sejahtera,

Cerita tadi, Mat shah ajak aku pegi 1 Borneo untuk shopping baju raya anaknda tersayang, Zahraa. Pada mulanya plan nak pegi 1B kejap je, pastu nak ke pasar malam philiphine dekat Kota Kinabalu, coz aku ada nak beli mutiara ngan brooch buat raya [tuk aku je..] Plannye nak tinggal zahraa dekat pengasuh dia, Umie. Tapi bila dekat dengan waktu nak berbuka tu, Zahraa buat hal pulak asyik merengek je. Letak tak nak, dodoi pun tak nak. Aku dah agak yang dia letih kot sebab petang tadi dia tido kejap je. Hidung tersumbat, selesema, berhingus..Kesian anak ibu..

Bila tengok keadaan anak macam tu, tak tergamak pulak nak tinggalkan dia. Yelah kalau tinggal pun macam susahkan pengasuh pulak dengan dia yang selalu merengek..Pastu kesian jugak kat Zahraa, mungkin dia nak bermanja dengan ibu n abi dia time dia kurang sihat. Tapi sebenarnya dia tak demam, just selesema n batuk2 sikit je. Malam kelmaren tu dah bawak dia pegi klinik alhamdulillah tak de ape yang perlu dirisaukan.

Jawabnye, lepas berbuka kiteorang bertolak sekitar pukul 7.45malam. Kedai utama yang kami masuk adelah butik Poney. Memang target nak belikan sepasang baju Poney untuk Zahraa wat raya. sebab baju seluar Poney memang comel2 n selesa..Dah bincang haritu dengan mat shah yang aku beli baju, dia beli seluar [kire nye share2 la hehee] bukan kedekut tapi tu je yang aku mampu. 

Bila masuk je kedai, terbeliak jugak lah bijik mate aku, rupenye betullah kawan aku ade cakap yang ada sales kat Poney 1Borneo. Diskaun sampai 70%. Terus kiteorang grab seluar jeans, dan 4 helai t-shirt. Tapi petang esok matshah ajak lagi aku pegi Poney, kata nya nak belikan baju untuk anak sedara dia pulak n aku nak tambah lagi seluar untuk my princess iZZ zahraa.. 


Sempat lai snapsnap pic..hihi



Zara suke ibu..abi..makaceh... :)

Kalau kat semenanjung aku tengok banyak outlet Poney yang bagi promosi kaw-kaw, tapi kat sini rasanya jarang je ada sales huhu...

Lepas beli baju raya zahraa, kiteorang pegi teman matshah beli baju dia pulak, pastu beli handbag n selipar raya aku. Beraya sakan tahun ni, [ganti balik tahun lepas raya ala kadar je kat KK ..sob..sob.sob..]

Settle dah persiapan raya, cuma ada lagi sikit dalam 20% yang nak kena beli iaitu baju melayu matshah n baju kurung zahraa. Baju matshah kitorang plan nak cari dekat kota bharu je, baju zahra pulak tokma dia yang nak jahitkan...yeaayyy...Baju kurung aku? sama jugak tokma Bachok yang jahitkan, kain x beli ,dapat hadiah orang bagi..time kasihhh... :)



p/s : Kalau bercakap pasal cuti raya naik stress pulak aku. Ade lah sedikit krisis...hihi..tak pe lain kali aku cerita.



1 comment:

azizah :) said...

jarang jijah g Poney kat 1B tu yunk. agak mahal sikit. selalu pegi FOS je. hehee

Copyright to Blog Hamelia Hamid
Designed by UMIESUEstudio 2016