Wednesday, 14 May 2014

Kisah berpicnic yang tak dirancang

Assalamualaikum...

Blog berkarat..
Bukan x de benda aku nak tepek kat sini, cuma masa menghadkan segalanya.. ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญmaafkan aku ..

Cerita petang tadi, aku n zara ikut hubby pergi memancing di tepi pantai dekat masjid bandaraya kat likas dengan bFF dia siapalah lagi abah zara la..husband umi zara [pengasuh zara my daughter]..umie pun ikut skali..kiteorang bawak bekal umie goreng mee..aku pulak kebetulan ade banyak lauk yang tah bila akan aku masak tu ( nampak sangat aku ni pemalas kan,,, ๐Ÿ˜น๐Ÿ˜น๐Ÿ˜น )so aku keluarkan stok perapan ikan bakar yang dah aku buat baru2 ni..campur je kat ikan udang n bawak skali sosej n juge filamen ketam...maka secara on the spotnye jadilah simple picnic kiteorang hehe..kami laki bini senang je kalau xplan elok2 pun kalau dah nak pegi kami pegi je hihihi..sama lah dengan umi n abah zara tu.. ๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜‹

Alhamdulillah zara ok je petang tadi..sampai masa dia nak tido dia meragam sikit je pas aku bagi susu badan ( umi bawak khemah ) then dia tertido tapi aku just letak kat toto dia je baru best kena tiup angin sepoi2 bahasa kat tepi pantai di bawah pokok..cuaca tadi alhamdulillah ok..tak panas n tak hujan cuma dekat nak balik je nampak mcm nak hujan tup2 bila sampai jalan dekat 1b terus hujan..


Betapa aku ni bizi ke hape tah syok tengok anaknda tido sampai lupa segalanya tuk ambik gambar..sedih..selalu lupa lah bab2 ambik gambar ni..gambar yang ade tu hanye sempat aku ambil dekat2 nak balik daaa..tengok langit pun dah gelap hihi..

Akh off duty ari ni..sama ngan hubby dia pun off maka jadi lah picnic kami..best weh..aku memang kaki picnic pun..aduh rindu lak kat my bff kak ika yg dah pindah..kalau dia ada mesti dia marah nk coz pegi x ajak dia hehe..bukan x nak ajak ramai2 pun ni secara kebetulan n x dirancang sangat..next time kita plan btl2 buat banyak2 menu n pegi lagi baru best..hehe tp hubby n abah tu prefer kat tempat yang boleh memancing coz diorang memang kaki pancing pun..✌️✌️✌️ Aku ngan umie ni dari mula2 kenal dulu lagi memang selalu ikut hubby masing2 pegi mancing..selalunye kiteotang bawak bekal n duduk2 je lepak sembang2 sambil makan.. Ni la first time aku ikut diorg lepas zara lahir....ok lah nantu ade cite best aku tulis lagi kat sini..gdnytee ๐Ÿ’ค๐Ÿ’ค๐Ÿ’ค๐Ÿ’ค๐Ÿ’ค๐Ÿ’ค





No comments:

Copyright to Blog Hamelia Hamid
Designed by UMIESUEstudio 2016