Saturday, 29 March 2014

#ChurpChurp [Special Assignment] dan sedikit update pasal my life ^ -* wink wink


Assalamualaikum, salam sejahtera.

Hari ni aku kerja. Yes, kerja on Saturday. hari yang sepatutnya aku beristirehat kat rumah with my little baby n beloved husband.,tapi sekarang duduk tercongok kat opis.. :( *feeling meh* ...sobb..sobbss sobss...sedih hokayy..huk3..tak de lah, aku okay je keje hari apa pun, saje aku je ngade2 lebih.

Yup, aku okay je. Sebab hari apa pun tak jadi masalah buat aku. Dah terbiasa tiada special day dalam hidup aku. Bagi aku hari-hari adelah hari special buat aku n family kecil aku sekarang. Mungkin bagi sesetengah orang, hari cuti - sabtu or ahad or hari lain yang diorang nantikan tu adelah hari yang veri-veri yang ditunggu2 kan *oh ayat apekah ini*..Tapi aku tak..sebab..? matcah sekarang tengah sambung stadi..dia ambil kelas hujung minggu, sekarang dah sem 4 da...ade lagi dekat setahun nak habis, dah tak lama pun. Pejam celik, pejam celik kejap je.

So hari sabtu or ahad bagi aku tak de ape-ape yang best pun untuk dikongsikan bersama. Kadang-kadang jeles jugak tengok orang g situ-sini dengan family masing-masing, tapi ape boleh buat..sabar je laaa.ku rela berkorban demimu hik3,,Sebagai gantinye..kadang-kadang kiteorang keluar hari bekerja...Aku habis keje kul 4.30 petang, pastu balik umah cepat2 siap n keluar..tapi tak keluar lama la kejap2 je coz kat sabah ni malam nye singkat je kedai2 pun banyak yang tutup awal..Pegi pun jalan-jalan n makan-makan je kat luar pastu balik. Dulu selalu bila keluar boleh dikatakan wajib pegi tengok wayang, tapi sejak aku pregnant tahun lepas, hobi kiteorang tuk tengok wayang dah berkurangan dan dah taknak langsung masuk pawagam..mungkin alahan aku kot...??hik3..aku pun tak tahu kenape..

Sekarang ni lagi lah..sejak bawak balik baby ke kk, aku tak pernah lagi bawak baby keluar jalan2 malam hari..Paling jauh jalan malam dengan baby adelah ke blok sebelah blok aku tu je g hantar n ambil baby kat rumah pengasuh time aku keje malam. Hihi..bukan aku saje je tak nak bawak anak aku tu keluar malam, tapi aku seboleh-bolehnye tak nak n takkan mencuba untuk bawak dia jalan malam selagi dia belum mencapai umur 6 bulan atau lebih....Mencegah lebih baik daripada mengubati kann...so harap adelah yang faham..Tak kena lagi takpe lah tapi kalau dah kena nak buat macamane..mintak jauhh...''

Bukan ape, kan baby ni susah nak jangka ape yang akan berlaku. Masa mula2 kiteorang bawak balik baby ke kk, sampai umah (mase tu lepas isyak), malam tu baby kiteorang nangis kuat sangat. huhu...dengan aku sekali ikut nangis n hampir meroyan sekejap...alhamdulillah mujur lah tak de pape.. :( ,,mana kami tak risau, dahla mak ayah kat kampung. Sedara mara kat sini pun takde. Kawan-kawan dan jiran-jiran memanglah ada tapi kalau boleh taknak lah sampai menyusahkan mereka...

Syukur malam tu je dia menangis kuat (ore kelate cakap jerit tok dengar kato) hehee..

errr...panjang lebar pulak aku membebel kat situ...tadi just nak bagitau aku lepak kat ofis hari cuti-cuti macam ni mana ade keje sangat so sempat aku bukak gmail n dapat pulak email dari churpchurp macam kat gambar atas tu.So die ade mintak isi form (tak banyak) n ni die punya email :

[Special Assignment] We need YOU, Android users!

Happy Friday, Churper!
Are you an Android user looking for some extra moolah (cash)? Good news – we have a special assignment just for you!

Here’s what you’ll get if you choose to accept this assignment:
- Be one of the first few in Malaysia to experience a brand new mobile platform that will revolutionize the way you use your phone
- Get rewarded handsomely with RM100.00 for your participation
- Win exclusive invites to the hottest parties and most happening events in Malaysia with just a single touch!

Bet all that got your attention! Hurry and register your interest now by filling your details in the link below, and we’ll get in touch with you shortly.

Note:
-  Spaces for this assignment are allocated on a first come first served basis, and limited to the first 60 Churpers who meet the campaign requirements.
-  This campaign will require commitment from April to May 2014. Rewards will be only given when all the steps in the campaign have been completed.

Cheers,
The ChurpChurp Team and Fresh


Dah terbaca aku isi je la...bukan penat pun nak ngisi yang tu ehhehe...kalau dapat hadiah best nyee,,tapi angan2 je la selalunye aku memang tak penah dapat pon hahahahahaahhaa...

oklah aku nak buat keje sikit, bulan depan ade audit jabatan oooiii banyak nak kena settle..aku mintak maaf jarang sangat update blog, kate nak jadi blogger tapi cam ape tah blog ni hahahhaa...wiiiiiiiiii....




p/s : Ikhlaskan diri anda, insyaallah Allah permudahkan urusan anda.

Thursday, 20 March 2014

hENPONkU CedERa

my phone..
Adooiii...sedih...
Saje nak mintak baru ler tuuu

About Us

We sell creative goods all over the internet. Welcome to our website, we hope you enjoy our products.

Labels

Popular Posts