Saturday, 21 September 2013

Proses mencuci pakaian bayi


Tugasan hari ni..[sepatutnya minggu lepas lagi aku nak buat.tertunda ke minggu ni.]
Selesai membasuh separuh dari baju-baju baby..
Tuala2..sarung2 tangan n kaki..
Ada lagi separuh yang tak basuh..tapi dah tak banyak..
Kalau basuh sekaligus..
Tak cukup ampaian aku nak sidai..
Hanger baby yang ada klip2 tu aku tak beli lagi..sebab tu aku pakai hanger biasa je..

Bila basuh baju2 baby ni..perasaan teruja tu tetiba je sampai ke kemuncak [kunun..hehe]
ye arr..dulu2..slalu tolong mak cuci baju bajan adik2..
sekarang cuci baju bakal anak sendiri..insyaallah..

Kalau tengok kat warna baju baby tu..
Warna biasa2 je..putih..coklat..merah..
tapi ade jugak ter-pinky2...[tak banyak pun]
cam sarung tangan n sarung kaki...
Terbeli..
huhu..
Takpe..
kalau ditakdirkan baby boy yang keluar..aku tak kisah pun..
Pakaikan je la time malam2 nak tido..hehe

Tapi masih ada yang kurang lagi ni..macam baju lengan pendek n baju newborn size..
Kebanyakan baju2 adelah bersize 3,6 bulan ke atas..
Kena la ada jugak kan...kan
Tak boleh nak ikutkan sangat cakap2 orang sekeliling..
Cam mak aku..cakap jangan beli baju baby banyak2.sebab baby cepat besar.[tak tau la banyak mane yang dia ingat anak dia nak beli ni hehe]
Pastu ade jugak cakap.. Jangan beli baju size newborn banyak2..takut baby keluar nanti besar...xmuat..
err.ade betul jugak tu..aku ni..dah la kerangka badan besar..kalau ikut badan matshah xpe lah kerangka dia jenis kecil je cuma kami dua2 ni tang tinggi je memang tinggi sejak azali lagi..[alhamdulillah]

Bagi aku..baju saiz kecik tetap kena ada walaupun 2-3 helai..
Ye arr..standby je dulu..
buatnye ditakdirkan baby kecik..kesian gak pakai baju besar2 je sume..huhu
Memang lah takpe..
Tapi...tetap nak jugak sediakan size newborn..boleh?? ngeggegeeeee

Barang2 kelengkapan bersalin hampir 80% dah complete..tinggal nak tambah2 sikit2 je lagi.
Insyaallah..moga2 Allah mempermudahkan urusan kami sekeluarga..




2 comments:

Anonymous said...

At this moment I am going to do my breakfast, when having my breakfast coming over
again to read further news.

My web-site toko bayi online

Anonymous said...

Howdy! Would you mind if I share your blog with my facebook group?
There's a lot of folks that I think would really
enjoy your content. Please let me know. Thank you

Feel free to surf to my homepage; bingkisan bayi

Copyright to Blog Hamelia Hamid
Designed by UMIESUEstudio 2016