Friday, 20 September 2013

check-up minggu ke 30 dan jemput malas

Rabu haritu..[baru nak cerita]...aku ada temujanji kesihatan..Sekarang dah masuk 7 bulan kena pegi klinik 2 minggu sekali..

Berat : 74kg
Tekanan darah : 120/80 (paling tinggi setakat ni)
Tempoh hamil : 30 + 5/7
Tinggi rahim : 32cm
Kedudukan janin : ceph
Jantung janin : 145/m
HB : misi cakap minggu ni Xpayah buat lagi..sebab minggu depan aku kena buat b.s.p lagi kali ke-3..(sebelum ni aku pernah cerita yang aku kena minum air gula..tapi aku lupa pulak nak cerita apa yang jadi lepas tu...hihi..) sorry banyak2..

Nanti kalau rajin aku update lagi entri pasal aku minum air gula dan kisah2 BSP aku tu..tu pun kalau terlebih rajin hehe...
Pasal checkup tadi..nurse cek die ckp semua normal. Pasal tekanan darah aku naik sikit dari biasa (110/70) tu xde masalah sbb bukan banyak sangat yang naiknye..
Kejap je aku g KKIA tu..sampai klinik kul 2.15ptg..terus jumpa nurse yang check aku tu then sembang2 kejap dalam kul 2.45 aku dah bertolak balik umah da..keje xpayah pegi dah sebab dah mintak xcuse dengan bos aku tu. Best kan.balik dengan harapan bolehlah aku tido..tapi...takde maknanya...

Matshah ade kat umah petang tu dia tak pegi main futsal..dia tak berapa sihat minggu ni..tempat pernah injured kat kaki dia tu sakit lagi...tapi dah ok dah ckit..bila dah ok.mulalah dia.nak main sukan lagi..mmmm....
Balik je umah tetiba pulak aku teringin nak makan jemput malas ( cucur ) .. so dengan penuh semangat aku terus siapkan bahan-bahan jemput malas tu..

Sebelum.ni aku penah buat jemput2 biase n jugak jemput2 malas tapi asyik tak menjadi je..tapi kali ni jadi la pulak..matshah siap puji lagi tau sambil menjilat2 jari ngeh3...mungkin sebab buat dengan penuh semangat kot...hihi...

Ok inilah jemput2 malas yang aku buat tu..jadi lah dari tak jadi langsung tu kihkihkih..
Pakej dengan teh o panas lagi ....



Published with Blogger-droid v2.0.10

2 comments:

Nana Aris said...

salam dear..


saya dulu kena minum air gula sebab berat naik banyak sangat..sampai 3kg per week..tp Alhamdulillah takde pape..kuat makan je..haha

btw, saya ada buat promo ESP Shaklee..do visit my blog ye

http://ainasuraya.blogspot.com/2013/09/promo-shaklee-esp.html

eamy milea said...

wslm thanks dear..skrg sy pun tgh minum shaklee jgak.. Thanks dear.. :)

About Us

We sell creative goods all over the internet. Welcome to our website, we hope you enjoy our products.

Labels

Popular Posts