Sunday, 21 July 2013

Balik Kampung part I

2 minggu lepas aku balik kampung, ambil cuti selama seminggu. 5-14 Julai 2013..
Cuti yang sememangnya dah lama dirancang tatkala aku mengalami perasaan mengidam kat masakan mak aku kat kampung. Sebulan sebelum tarikh kiteorang nak cuti tu, husband dapat kursus kat kuantan selama sebulan, dari 10 Jun sampai lah 5 Julai. Ngam-ngam dengan tarikh yang kiteorang dah plan tu.
Ni dah namanya rezeki, so tiket flight hanye beli untuk aku saje la dan nasib baik jugak tiket aku tu hanye berjumlah RM279.00 termasuk pergi balik KK-KL dan KL-KB..[alhamdulillah]

5 Julai tu, aku balik sorang-sorang dari KK-KL. Eksaited punye pasal, aku bangun awal giler kul 5pagi lagi kot..Dah la malam sebelum tu mata aku ni tak boleh nak lelap, asyik pikir kat kampung je.dan yang paling penting....pikir kat hubby la..huhu..maklumlah dah sebulan tak jumpa..mana tak rindu woii hehe... :P



Aku keluar dari rumah pukul 8.45 pagi lagi dihantar oleh member aku, flight aku pukul 1055pagi.pegi awal lagi baik kalau tak nak kelam kabut kan..Sampai je kat airport kiteorang sempat lagi breakfast kat KFc..Aku makan burger ape tah..yang ade telur tu..wekkk..x sedap..aku hanye makan 2-3 suap je..mungkin tekak aku ni ngade tak  boleh telan..huhu..

Selesai makan aku terus masuk ke bahagian dalam airport..sebelum melintasi bahagian kawalan keselamatan (polis) aku ade mintak borang 'declaration' dari staff a.asia..Staff kat situ yang tuliskan kat borang tu..aku just sign je..Tu hanye prosedur, bagi penumpang yang mengandung kandungan kurang dari 28 minggu perlu buat pengisytiharan. Sekiranya lebih 28 minggu perlu ada sura doktor dan dalam surat tu pulak doktor perlu sahkan yang kita ni sihat untuk menaiki penerbangan..

satu dari KK-KL, satu lagi dari KL-KB

Naik je flight tu, aku duduk sebelah tingkap, masa tu aku dah terpikir adekah aku akan mabuk2,,harap-harap tak lah...huhu..aku cuba pejamkan mata tuk tidur..Sempat jugaklah tido sejam lebih.. Dan terjaga balik disebabkan aku rasa tak selesa kat bahagian kaki, pinggang n tulang bontot..perasaan nak bangun berjalan-jalan tuk betulkan urat bontot aku ni ade, cuma aku agak segan nak bangun dahla duduk kat tepi sekali tak pasal-pasal kena kejutkan 2 orang lagi sebelah aku tu..mm..aku cube tahan..aku pasang mp3 ayat2 al-quran..moga2 reda sikit sakit aku ni..

PAstu tetiba lak tekak ni dahaga, aku teguk la 2 teguk air jus oren..tak lama lepas tu tekak aku rase mual nak muntah..cari plastik..tak de lah pulak..aduh camne ni buatnye aku termuntah kat sini kang buruk nampaknye..dengan tisu pun ade berape lai je dalam handbag aku ni..aduh g tadi tak terfikir lak yang aku akan mabuk..kemudian aku teringatkan minyak cap kapak, nasib baik ade...terus aku sapu banyak2 kemudian aku tido...legaa...nasbi baik lah tak de adegan2 yang memalukan huhu..

Sesampainye aku kat LCCT, cepat-cepat aku pegi check in bagasi dan kemudian aku pegi makan kat foodcourt. Mula2 aku malas pegi foodcourt tu sebab jauh sikit kena jalan, pastuh aku tengok ramai sangat orang dekat tempat makan yang dalam bangunan LCCT tu ape name tah Asian delight kot..dah tu makanan pun bukan sedap sangat ..tekak aku ni nampak nasi je huhuhu...Then aku makan sorang-sorang je, n untuk mengelakkan aku diganggu oleh orang yang tidak diingini [mana tau kan..] aku memilih tempat duduk berdekatan dengan adik-adik polis yang  tengah makan jugak huhu..mase aku tengah makan aku tengok ade jugak akak-akak lain yang tengah makan sorang-sorang cam aku so lega lah ati ni huhu..

Siap je makan, my SIL call dan cakap dia dah nak sampai LCCT, dia ngan baby anati pun naik flight sama ngan aku. Alhamdulillah flight kami selamat sampai di kota bharu jam 5.20 petang..Suami mySil yang hantar aku balik rumah mak aku dulu, masa tu hubby baru jugak sampai dari kuantan..yeayy..[boleh agak kan camne eksaitednye lepas sebulan x jumpa laki hohohohohoo]

Tapiiiii....

Aku mengalami satu masalah petang tu...

Sambung next entry k...

Ngantok.. Nak zzz dlu huhu...


Salam...









No comments:

Copyright to Blog Hamelia Hamid
Designed by UMIESUEstudio 2016