Wednesday, 6 March 2013

Agak-agak lah!

Sempat aku printscreen sebelum aku remove manusia seorang nih dari friendlist aku..



Klik Untuk tumbesaran
Puiiiihhhh....
Nak kata kurang ilmu, orangnya berjawatan tinggi. Bidang tugas pun hebat.
Tapi kenapa masih berfikiran macam lembu.
Yang tolong amin-kan pun 'sama cerdik'.
Mungkin niatnya ditujukan khas buat sang CELAKA penceroboh tu.

Tapi tak ke macam bangang.
Tak tau ke doa macam tu menyusahkan pergerakan anggota keselamatan kita.
Menyusahkan penduduk tempatan.
Menyusahkan pergerakan paramedik untuk bagi bantuan kecemasan.

Tulis macam tak de otak. Ngaji tinggi-tinggi pun sia-sia je.
Tu je yang boleh aku cakap.

Adakah aku terlebih emosi? Bagi aku tak. Kalau berkaitan dengan cuaca, aku memang alert. Aku siap doakan lagi, semoga allah permudahkan urusan suamiku dan urusan pasukan keselamatan negara yang lain. Maksudnya berikanlah kesihatan fizikal dan mental, jauhkan dari bencana, malapetaka, dan musibah. Semua tu kuasa Allah s.w.t, tapi kita boleh berusaha untuk berdoa dari jauh..Tapi kalau dah mendoakan cuaca yang tak elok kat pengganas2 tu, bukan ke akan memberi kesan jugak kat pasukan keamanan kita?

Kalau ko nak sangat doa kat pengganas tu, ko boleh je doa mintak2 kaburkan pandangan mata para pengganas agar tak nampak perwira-perwira kita, mintak la biar pengganas tu sakit ke, demam ke, kena asma tiba2 ke, serangan jantung ke..tak pun mintak mati terus ke, .macam-macam lagi lah weh ko boleh doa. Plisssss lah pikir.

ok.bai,. Assalamualaikum.


6 comments:

AzieFirdaus Kamarudin said...

pembangkang kot tu eamy...hihi

AzieFirdaus Kamarudin said...
This comment has been removed by the author.
Nor Suhaiza said...

sound je kt kotak komen die tu..
bangang x sudah..
ggggrrrrr....

Salmi Khairil said...

macam2 ragam manusia..apa pun saya doakan agar anggota keselamatan kita di sana selamat..

Sheila Salim said...

Assalamualaikum awak. banyak bersabar ye. time2 camni lah ramai orang jadi hilang pedoman. insyallah, lagi ramai yang mendoakan yang terbaik buat pasukan tentera dan polis Malaysia di Lahad Datu :)

eamy milea said...

@salmi khairil :terima kasih awk..maaf lah emosi sikit huhu

@sheila salim : waalaikumussalam..alhamdulillah dah x sakit hati lagi dah..huhu..tq awak..

Copyright to Blog Hamelia Hamid
Designed by UMIESUEstudio 2016