Tuesday, 4 December 2012

# DAY 2 - My DIET progress #

meh nak tunjuk hasil bacaan scale aku pagi tadi (dalam pukul 9.00 pagi, coz baru bangun hehe..)

Penimbang(scale) ni aku beli kat cosway taman petrajaya, telipok je..
Jenama : Body Analysis Scale (Health Club)
Harga sebenar Sabah (RM189.00)
aku beli pakai member price kawan aku : RM88.90 je..

bacaan 1
 Bacaan 1  (hasil bacaan aku refer jadual rujukan yang ade dalam kotak scale ni je..)
F (Fat @ lemak dalam badan) = 28.8%  [Healthy 21-32]  -dah ok...cuma nak kurangkan lagi..
W (Water @ air dalam badan) = 43.4%  [Normal >54%] - aku kurang air lagi...
Berat = 65.8kg
*nampak tak ade logo orang kat kiri kaki aku tu, sebelah berat,dan bawah F.. TU TANDENYE AKU NI DALAM KATEGORI LEBIH BERAT...hehe*
bacaan 2
Selepas 3-4 saat, paparan scale aku akan tunjukkan bacaan 2.

Bacaan 2 (hasil bacaan aku refer jadual rujukan yang ade dalam kotak scale ni je..)
M (Muscle @ Jisim otot badan) = 57.8% [Normal >33%] ok kot...
B (Bone @ jisim tulang badan) = 2.1 [Normal >1.8] ok kot...
Kcal (calories @ penggunaan tenaga dalam sehari) =1471 kcal [Normal 1125-2700] ok kot..

yang aku ok kot..ok kot..tu aku tak bape sure..sape yang tau...tlg komen...doctor2 ke..nurse2 ke...hehe...tq..


Ni pulak senarai menu yang aku ambil :-


1) Breakfast  (09.00 pagi)
- roti 2 keping (HARAM ATKINS)
- 1 sudu kecil mayonies
- 1 biji telur grill tanpe minyak
- Air masak 2 gelas

2) SNACK (11.00 pagi)
-air mineral 2 gelas

3) LUNCH (1.30 petang)
- 2 ketul isi ayam (asalnye kari ayam, tapi ayam tu aku ambil dan basuh dulu, baru makan)
- 3 hiris timun batang ( timun batang tak elok untuk diet atkins)
- 1 batang kacang botol ( kekacang tak elok untuk diet atkins)
- 1 sudu kecil mayonies ( tak elok jgk, coz pagi dah ambil)
- 1/2 sudu kecil cheese

4) SNACK (4.30 petang)
- 1 gelas air masak
- 1 biji cucur adabi (coz terliur sangat en suami duk makan)

5) DINNER (7.30 petang)
- 2 ketul ayam bakar
- 3 gelas air masak


okbai......






4 comments:

Norliza abu bakar said...

assalamualaikum Hamelia,


Maaf, nak tumpang tanya ttg bodyscale analsys (healthClub).
ada idea x camne nak tukarkan weight mode dr 'st' ke 'kg'?
Operating manual saya hilang....cari2 x jumpa....sedih....

Norliza abu bakar said...

assalamualaikum Hamelia,


Maaf, nak tumpang tanya ttg bodyscale analsys (healthClub).
ada idea x camne nak tukarkan weight mode dr 'st' ke 'kg'?
Operating manual saya hilang....cari2 x jumpa....sedih....

Hamelia Hamid said...

waalaikumussalam Norliza,

nanti saya cuba check balik manual tu ye..skrg kat pejabat lagi ni.

nubhan said...

Kat belakang tu ada.. nak lbs boleh, nak kg boleh

Copyright to Blog Hamelia Hamid
Designed by UMIESUEstudio 2016