Sunday, 10 July 2011

PDD dah kena make-up...lawa weiiii,,,,

Petang tadi..dalam pukul 4 aku n asben ke Putatan sebab
asben nak jumpa Asri yang beli PDD haritu.
G jumpe pun sebab ada kad asben yang tertinggal dalam kete tu..
Asri nak g hantar sebenarnye tapi dia tunggu
orang mekap PDD lame sgt..

Sesampainye kat Putatan, kedai nama ape tah lupe lak aku,,,
terkejut kami...tengok PDD dah bertukar!!!!!!
Smart woo..dh la PDD memang dh smart pun sbelum nie...
huhuhu..tgk air muka asben macam sedih sangat 
yelakan dekat 2 tahun lebih dia bersama PDD...

Kalau ikutkan memang asben tk nak jual pun PDD tu.
Tapi kalau pakai dua kete pun..bukan nye selalu gak guna pun,,,
maksudnye bukan kegunaan harian sangat la...
Nanti besok2 taknak la tengok kete tu tersebek je kat 
umah sebab jarang guna kan,,,

Aku n asben biase g keje ngan moto je...
dah ade 2 dah pun moto kami.,.
tak kan nak pakai 2 kete jgk...melampau la..
nanti orang cakap berlagak plk padahal gaji tak seberapa pun...huhu

Ahh pedulikan la orang nak cakap ape pun,...jom tengok PDD yang hensem...
Ni tengok la...asri dah tukar design no plate n lampu belakang,,,

Staff2 kat kedai tu tengah pasang audio system...pakai speaker dumdam dum dam tu la..huhu..

dah macam tok mandur dua orang ni hehehe,,


 lawa kan lampu depan...kalau on lampu tu lagi la lawa......mueheheheehe,,,asben jeles....hihi...

Nanti da dapat alza nak buat plate no macam ni la.
tapi nak guna frame yang DAD punye tu,,
boleh tarik ke atas dan ke bawah..nampak kacak juga kan macam ni hehehe..
yang kat atas tu yang macam belang2 tu sebelum ni 
ade logo proton..die tukar gak...ensem kan tengok....

Dah tinted baru jgk ni,.,,memang nampak mantap...
asri tu pegawai polis...
tu die suke2 ati je mekap kete ni..hehhee....
berkuase la katakan,,,
tapi kat sabah ni polis n jPJ tak kisah sangat la modified kete lelebih ni,,
janji  roadtax n lesen hidup n tak langgar lampu isyarat..hhuhu...


 Kalau nak tahu...sepanjang PDD bersama kami...
asben memang tinted PDD gelap sgt tau...
Rasenye 60--70% gelap kot..[betul ke kiraan die..] ..bantai je...
huhuhu..Tapi memang gelap la...kalau jumpe polis trafik laju je
kami turunkan cermin tu ehehehee,,,jht tul...
Yang paling tak blh blah nye bab seat ni...
memang exclusive PDD lepas ni heheheee....
semua nampak baru dan bergaya,.,.
Alhamdulillah,.aku n asben bersyukur sebab pemilik baru 
PDD akan jaga PDD dengan elok..
kalaula die buat PDD teruk2 ..memang mnyesal la kami huhu...

Kalau nak tengok PDD yang sebelum ni..

Lepas je jumpa asri..kami ke karamunsing mall g window 
shopping PC n Laptop..
Saje je servey2 harga PC sebab asben cakap
Nak beli PC or Laptop baru sebab Laptop die sekarang kecik je.
nak main game pun x puas katenye...
maklumlah notebook je kan...
huhu..aku tak kisah pun besar ke kecik...
tapi kalau besar pun ok gak takde la 
sakit sangat mata aku ni hhuhuhuuh....~

Tapi tak beli pun jalan2 tengok je dlu.,,
mb lepas raye kot beli sebab simpan bajet nak 
wat raye kan,,,hehheheehehehee.....

No comments:

Copyright to Blog Hamelia Hamid
Designed by UMIESUEstudio 2016