Saturday, 30 July 2011

kete pun nak make-up jgk...

Malam tadi..asben dah tukar no plate...yg DAD punye..
boleh adjust tu..huhu
Pic ni baru amik ptg tadi je..malam tadi tak sempat..

model sambilan..hehe

Hari ni aku off-day..pagi tadi asben srh bawak balik kete,,n petang dalam kul 1 g amik dia kat sabah port,,pastu kena g kedai kusyen kat likas tu,,asben dah booking nk buat alas dashboard kete tu..
Ni la rupa carpet (aku panggil bulu2 kucing) hehehe....warna putih+hitam+kelabu...

abang2 tengah ukur ngan paper dlu

tadaaa....dah siap...hehe
tengok lagi
sebelum pasang alas

Ni plk nak citer pasal langsir..[err...aku pun tak tahu org panggil ape...] semalam asben g pasang kat kedai area Putatan..Harga..? lum interviu lagi asben berape...huhu...Ok gak pasang langsir ni...kalau panas2 amat berguna...n kalau malu kot2 org tengok leh le cover2 kan hehe...

model lagi hehee..berkerut tu kening..huhu..
 Ni la rupa dari dekat...dia punya tali pengikat tu ade crown,,D.A.D ,,aku pn x tahu sgt psl2 kete ni tp tgk org2 duk pasang macam smart...bile psg kat kete sendiri makin la rase smart..ceh!!!!.....hehe
kaler hitam..tapi tgk pic ni macam kaler blue-black plk huhu..
Kalau plan asal kami...yang dashboard cover tu memang nak cari yang exclusive / dad / JP punye...tapi mahal sgt kat cni..asben ckp nak balik cari kat kampung raya nanti,..

Tuesday, 26 July 2011

Majlis penutup karnival sukan

Pagi ni seawal jam 7.05 lagi, kami ke kompleks sukan TLDM kerana ada majlis penutup karnival sukan...Pegi ngan kete baru, moto tinggal kat ofis je...esok baru ambil balik kat opis..hehe..bukan nak berlagak, tapi jauh tu dari opis nak ke base tldm...anggaran dalam 30km kot lah...penat ..dah la malam tadi aku tak bleh tido kat opis ni sebab bertukar tempat tido...sebelum ni aku n asben biasa tido kat bilik lain, jadi malam tadi tinggal kami berdua je so tido la bilik ladies plk,,saje je sebelum ni asben segan nak tido kat situ cz ade staff lain..Sepatutnya aku off la hari ni tapi disebabkan asben aku wajib ke majlis penutup tu so aku dh minta kebenaran master aku dlu la...Nanti ade plk yang bising..huhu
panas gile time ni

Sikit je staf2 n peg2 yang datang bagi sokongan ,,,,tapi masih meriah walaupun semua kepanasan....kui3x..tengok aku n asben steady je panas2 pun..nasib baik asben bawak topi kalau tak mesti cian kat yer...

hehe...melekat je aku ngan hubby
Yang tak tahannye aku yang pening bagai nak rak petang tu....sakit gila kepala macam nak pecah ase,,,huk3x...tapi malam tu asben ajak kua okey plak...kih3x..sakit kejap je...malam tu kami ke Kg air. KK plaza, dan terus balik makan kat umah...sebelum tu singgah pJ dulu beli chicken wing n roti canai...

Monday, 25 July 2011

dah dapat Alza~

Masa tengahari tadi Diana ada sms aku..Dia cakap yang keta kami dah boleh ambil hari ni.Tapi belum sempat lagi buat tinted sebab terlalu ramai sangat tengah q..So aku call asben la tanya dia camne kan cz aku tak boleh buat keputusan sendiri.call punya call dia tak jawab [grrr..lupe lak yg dia main futsal]...Pastu aku sms diana balik bagitahu yang asben belum call...dia cakap by petang ni juga la ambil kereta tu. N nombor bertuah kami adalah WVP 1735 ...hermmm...ok la tu sebab kami tak pilih nombor pun just daftar no plate wilayah KL je...

Dekat jam 3 baru asben call, dia cakap akan ambil aku di ofis n srh aku siap2 la...Tunggu lama kat sejam baru asben datang ngan kwn dia..aku plk terpaksa minta tolong kawan kerja aku ambil alih duty aku [hari ni aku duty] ... ;( [malas]

Kami gerak ke Perodua Sales & Services  Sdn Bhd (PSSB ) kat Bundusan, dekat2 ngan JPJ penampang tu je..Jumpa diana n buat urusan pengambilan kereta tu.. Aku, asben n kawan dia check semua yang patut..lepas sign warranty card tu then dia bagi kunci terus kami jalan.. Tapi sebelum gerak tu kami bukak dlu die punye plastik..[malu org tgk kete baru dalam plastk hehehee] manakala kwn asben balik ngan kete sorang2..[actually kete tu asben pinjam ngan kawan dia yang lain]..
tadaaa... :)

Then asben anta aku balik ofis kat jam 5.30p.m dh pun..cian membe aku tunggu aku balik ofis..Then dia balik..Malam tu asben datang ofis temankan aku keje malam [duty] hari ni ..Dia dah beli perfume kete ...asben memang suke kete wangi2..tu die cepat2 g beli... ;)

dah3x...nk sambung buat keje lak..,,huhu

Saturday, 23 July 2011

Lirik Grenade – Bruno Mars

Easy come, easy go
That’s just how you live, oh
Take, take, take it all,
But you never give
Should of known you was trouble from the first kiss, Had your eyes wide open -
Why were they open?
Gave you all I had
And you tossed it in the trash
You tossed it in the trash, you did
To give me all your love is all I ever asked, Cause what you don’t understand is
I’d catch a grenade for ya (yeah, yeah, yeah)
Throw my hand on a blade for ya (yeah, yeah, yeah)
I’d jump in front of a train for ya (yeah, yeah , yeah)
You know I’d do anything for ya (yeah, yeah, yeah) Oh, oh
I would go through all this pain, Take a bullet straight through my brain,
Yes, I would die for ya baby ; But you won’t do the same
No, no, no, no
Black, black, black and blue beat me till I’m numb Tell the devil I said “hey” when you get back to where you’re from
Mad woman, bad woman,
That’s just what you are, yeah,
You’ll smile in my face then rip the breaks out my car
Gave you all I had
And you tossed it in the trash
You tossed it in the trash, yes you did
To give me all your love is all I ever asked Cause what you don’t understand is
I’d catch a grenade for ya (yeah, yeah, yeah)
Throw my hand on a blade for ya (yeah, yeah, yeah)
I’d jump in front of a train for ya (yeah, yeah , yeah)
You know I’d do anything for ya (yeah, yeah, yeah) Oh, oh
I would go through all this pain, Take a bullet straight through my brain,
Yes, I would die for ya baby ; But you won’t do the same
If my body was on fire, ooh You’ d watch me burn down in flames You said you loved me you’re a liar Cause you never, ever, ever did baby…
But darling I’ll still catch a grenade for ya
Throw my hand on a blade for ya (yeah, yeah, yeah)
I’d jump in front of a train for ya (yeah, yeah , yeah)
You know I’d do anything for ya (yeah, yeah, yeah) Oh, oh
I would go through all this pain, Take a bullet straight through my brain,
Yes, I would die for ya baby ; But you won’t do the same.
No, you won’t do the same,
You wouldn’t do the same,
Ooh, you’ll never do the same,
No, no, no, no

Sunday, 10 July 2011

PDD dah kena make-up...lawa weiiii,,,,

Petang tadi..dalam pukul 4 aku n asben ke Putatan sebab
asben nak jumpa Asri yang beli PDD haritu.
G jumpe pun sebab ada kad asben yang tertinggal dalam kete tu..
Asri nak g hantar sebenarnye tapi dia tunggu
orang mekap PDD lame sgt..

Sesampainye kat Putatan, kedai nama ape tah lupe lak aku,,,
terkejut kami...tengok PDD dah bertukar!!!!!!
Smart woo..dh la PDD memang dh smart pun sbelum nie...
huhuhu..tgk air muka asben macam sedih sangat 
yelakan dekat 2 tahun lebih dia bersama PDD...

Kalau ikutkan memang asben tk nak jual pun PDD tu.
Tapi kalau pakai dua kete pun..bukan nye selalu gak guna pun,,,
maksudnye bukan kegunaan harian sangat la...
Nanti besok2 taknak la tengok kete tu tersebek je kat 
umah sebab jarang guna kan,,,

Aku n asben biase g keje ngan moto je...
dah ade 2 dah pun moto kami.,.
tak kan nak pakai 2 kete jgk...melampau la..
nanti orang cakap berlagak plk padahal gaji tak seberapa pun...huhu

Ahh pedulikan la orang nak cakap ape pun,...jom tengok PDD yang hensem...
Ni tengok la...asri dah tukar design no plate n lampu belakang,,,

Staff2 kat kedai tu tengah pasang audio system...pakai speaker dumdam dum dam tu la..huhu..

dah macam tok mandur dua orang ni hehehe,,


 lawa kan lampu depan...kalau on lampu tu lagi la lawa......mueheheheehe,,,asben jeles....hihi...

Nanti da dapat alza nak buat plate no macam ni la.
tapi nak guna frame yang DAD punye tu,,
boleh tarik ke atas dan ke bawah..nampak kacak juga kan macam ni hehehe..
yang kat atas tu yang macam belang2 tu sebelum ni 
ade logo proton..die tukar gak...ensem kan tengok....

Dah tinted baru jgk ni,.,,memang nampak mantap...
asri tu pegawai polis...
tu die suke2 ati je mekap kete ni..hehhee....
berkuase la katakan,,,
tapi kat sabah ni polis n jPJ tak kisah sangat la modified kete lelebih ni,,
janji  roadtax n lesen hidup n tak langgar lampu isyarat..hhuhu...


 Kalau nak tahu...sepanjang PDD bersama kami...
asben memang tinted PDD gelap sgt tau...
Rasenye 60--70% gelap kot..[betul ke kiraan die..] ..bantai je...
huhuhu..Tapi memang gelap la...kalau jumpe polis trafik laju je
kami turunkan cermin tu ehehehee,,,jht tul...
Yang paling tak blh blah nye bab seat ni...
memang exclusive PDD lepas ni heheheee....
semua nampak baru dan bergaya,.,.
Alhamdulillah,.aku n asben bersyukur sebab pemilik baru 
PDD akan jaga PDD dengan elok..
kalaula die buat PDD teruk2 ..memang mnyesal la kami huhu...

Kalau nak tengok PDD yang sebelum ni..

Lepas je jumpa asri..kami ke karamunsing mall g window 
shopping PC n Laptop..
Saje je servey2 harga PC sebab asben cakap
Nak beli PC or Laptop baru sebab Laptop die sekarang kecik je.
nak main game pun x puas katenye...
maklumlah notebook je kan...
huhu..aku tak kisah pun besar ke kecik...
tapi kalau besar pun ok gak takde la 
sakit sangat mata aku ni hhuhuhuuh....~

Tapi tak beli pun jalan2 tengok je dlu.,,
mb lepas raye kot beli sebab simpan bajet nak 
wat raye kan,,,hehheheehehehee.....

Thursday, 7 July 2011

PDD mysayang

PDD ni asben mula memilikinya sekitar february 2009..(sorry aku tak berapa pasti)..
Sebab malas nak tanya asben,,dia pun tak de hari ni dia kerja..
tapi yang pastinya, masa aku mula2 pindah KK, tahun 2009,
asben [masa tu hanye kawan biasa je] cakap, dia baru je beli 
dengan sorang kawan sekerjanya..
Beli murah2 je..katanya tak nak hutang,,,

pada mulanya, aku pun tak tahu yang asben ade kete,
lepas 3 bulan kenal, barulah kami dan 3 lagi rakan lain keluar 
tu pun secara tak sengaja dan dirancang...
sebab masa tu aku rapat dengan kawan2 sepejabatku saja.
Tu yang baru tahu ni kete asben..
Tapi kali tu je keluar pun,,,[sebab mase tu aku 

Asben tak duk pejabat..
dia bahagian kapal..
Kalau ada urusan2 penting, kursus, ceramah. @ perbarisan..
baru diorang datang pejabat,..

 Pic ni asben ambik semalam..ni kat depan rumah member asben..kat rumah taman..
 kami nak buat iklan kat mudah.my ... saje je nk try...
tapi tak sangka ada yang terus call malam tu...
dan yang call tu pun macam betul2 berminat,,,


nanti la aku cerita lagi ...saje je upload pic PDD ni nak buat hilang rindu..
banyak kenangan kami ngan PDD..
sepanjang PDD ngan kami..ia banyak membantu dan meringankan beban kami..
Semasa kami belum berumahtangga hingga lah kini...

Thanks PDD...
moga2 PDD akan sentiasa berbahagia 
dengan 'bakal" tuan baru..
Love u PDD...

About Us

We sell creative goods all over the internet. Welcome to our website, we hope you enjoy our products.

Labels

Popular Posts